Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

40 år som fodboldchef i DAI: “Det er en del af mig”

D. 7. december blev Jan Ludvigsen genvalgt som formand for Region Hovedstadens Fodboldudvalg. Og det er ikke første gang – han har nu været frivillig i 40 år i DAI, og er en af dem, som har gjort en stor forskel.

Jan Ludvigsen har haft afgørende betydning for den flotte udvikling af fodbold i København. Med sit store hjerte for fodbold og DAI, har han altid været på forkant med, hvad der skal til for, at DAI i alle årene har kunnet tilbyde fodboldglade københavnere at komme ud på grønsværen eller ind i hallerne.

Han har været eksponent for indførelse af 7–mands fodbold for mange år siden, da han kunne se, at mange små klubber havde svært ved at samle spillere nok til 11-mands fodbold. Og da han fik øjnene op for det meget spændende indendørs spil Futsal, tøvede han ikke med at få lanceret spillet. Klubberne skulle jo også have tilbud om vinteren.

”Jeg er glad for, at jeg har været med til at udvikle fodbolden i DAI. Og så er jeg stolt af, at vi fik Futsal til Danmark og har lavet gode turneringer lige siden,” siger Jan Ludvigsen, som fik blomster og andet godt for sin mangeårige indsats. Undervejs har han også i en periode været forbundsformand i DAI.

”Det er en del af mig at være i fodboldudvalget. Det er en del af min DNA, det er mit liv, at jeg har været frivillig i så mange år. Det giver mig noget indhold i tilværelsen og nogle kammeratskaber, som jeg ikke vil undvære. Men det er jo ikke sådan man tænker, den dag man starter som frivillig, der vil man bare gerne give en hånd med og måske gøre en forskel,” siger Jan Ludvigsen.

Overrækkelsen skete ved stort bifald til fodboldmødet i Idrættens Hus i Brøndby, selvom der desværre var meget få, der var mødt frem. Og det illustrerer måske én af de store udfordringer i disse år – det er svært at finde nye frivillige kræfter.

”Det må snart nye kræfter til, det undrer mig, at der ikke er nogen, der stiller op,” siger Jan Ludvigsen.

Skriv en kommentar