Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

20 år: Krolfklub skifter barstolen ud med krolfkøllen

Værtshuse og billard hænger for mange uløseligt sammen – men på Vesterbro har man formået at få krolf med i ligningen. VeKK – Vesterbros Krolf Klub – blev stiftet for 20 år siden med intentionen om at få stamgæsterne på det københavnske værtshus Skammekrogen på Vesterbro Torv til at tage en pause fra bardisken og komme ud i nogle af bydelens grønne åndehuller. Foreningen startede dengang på nogle baner ved DGI-byen, men nu spiller de hver søndag i Saxoparken – stadig med en øl i hånden for nogle af medlemmerne.

Klubben var i lørdags en del af DAI-initiativet Krolfens Uge, hvor de åbnede plænen for potentielle nye medlemmer, og oven i hatten kunne de også fejre 20-års jubilæum. Med til fejringen var René, som er klubbens medlem nummer ét, men også de allernyeste medlemmer deltog i denne solrige fejring – både ung som gammel. “Vi har to nye medlemmer med i dag, og så håber vi selvfølgelig på flere”, sagde Birthe Demskov, der er kasserer i VeKK. Hun har sammen med resten af klubben stablet en dejlig dag på benene, hvor der hele formiddagen var kaffe på kanden og sponseret wienerbrød og sandwiches.

”Var det ikke bare hyggeligt?” blev de nye spillere af første runde mødt med efter at have klaret sig igennem banens ti huller sammen med et par af klubbens garvede medlemmer. Selvom der godt kunne være lidt ærgrelse over ikke at ramme hullet på første, andet eller tredje slag, så blev der hygget hele vejen igennem – det er heller ikke for sjov, at klubbens motto er ”For hyggens skyld”.

Da de fleste havde prøvet kræfter med krolfkøllen, fortsatte jubilæumsfejringen med smørrebrød og øl på Skammekrogen.

Selvom Krolfens Uge er slut for i år, så er sæsonen i mange krolfklubber kun lige startet: Find din nærmeste krolfklub på kortet her: www.dai-sport.dk/krolf

Skriv en kommentar