Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

10 bosteder fik gavn af DAI’s COVID19-pakke

Bosteder for bl.a. psykisk sårbare er nogle af steder, som har været hårdest ramt af nedlukningen under COVID19. Derfor har DAI søgt og fået penge til krolf- og speedmintonudstyr til i alt 10 bosteder.

Samfundet gik på mange måder i stå, da COVID19 første gang lukkede Danmark i marts 2020. Og tiden stod særligt stille på mange bosteder, hvor mange fælles aktiviteter blev sløjfet og de i de værste tilfælde lukkede sig om sig selv.

Derfor søgte Dansk Arbejder Idrætsforbund puljen til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under coronakrisen, om penge til startsæt, så 10 bosteder kunne komme i gang krolf og speedminton.

”Vi har mange års erfaring med, hvilken forskel det kan gøre for psykisk sårbare at få regelmæssig fysisk aktivitet, så det var helt oplagt, at vi gik den vej under nedlukningen. Vi så på, om vi havde nogle idrætter, som matcher de forholdsregler og restriktioner, der er ude på bostederne – og der ramte både krolf og speedminton heldigvis plet,” siger Lisbet Crafack, som er idrætskonsulent i Idræt for Sindet.

Det var ikke svært at finde de ti bosteder, og konsulenterne sørgede for, at alle regioner blev repræsenteret i uddelingen, hvor der blev anlagt krolfbaner og uddelt udstyr til en samlet værdi på over 5.000 kroner per bosted. Et af stederne var på bostedet Horisonten i Maribo.

”Nedlukningen har betydet, at alt har været lukket ned, aktiviteter, deltagelse i madlavning. Så vi har haft rigtig meget glæde af krolfbanen. Det har betyder meget for det sociale. Også i forholdet mellem personale og bebeboerne, hvor sidstnævnte ofte var lidt bedre til krolf, ” griner Lene Pedersen, som er social- og sundhedsassistent på bostedet.

Og det er lige præcis det billede, som Lisbeth Crafack også har haft af initiativet.

”Bostederne har været meget begejstrede og overraskede over borgernes motivation og umiddelbare tilgang. Det er en god anledning til at gøre både borgere, bosteder og kommuner mere interessere i fysisk aktivitet i psykiatrien,” siger Lisbeth Crafack.

Og i Maribo har det hvert fald haft den ønskede effekt.

”Dem der spiller, vil gerne noget mere – de kommer i gang og får lyst til at være mere aktive,” siger Lene Pedersen.