Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Landets bedste krolfspillere kåret til Danmarks hyggeligste DM

I sidste uge blev over 140 Danmarksmestre i 41 forskellige idrætsgrene fundet, da der blev afholdt DM-ugen i Herning. To af de Danmarksmestre blev fundet på krolfbanerne bag Herning Gymnasium, hvor 160 af landets dygtigste krolfspillere var mødt op til kampen om guldet. Dansk Arbejder Idrætsforbund leverer Danmarks hyggeligste DM, og i år var ingen undtagelse: ”Der bliver kåret to danmarksmestre, men her er det vigtigste, at man hygger sig sammen og har en god dag,” sagde borgmester i Herning Dorthe West, da hun havde holdt dagens første åbningstale, og fortsatte: ”Man kan godt se, at gennemsnitsalderen hér er lidt højere end til de øvrige mesterskaber i byen, men det er bare et godt bevis på, hvor vigtigt det er at have et idræts- og foreningsliv, man kan deltage i, uanset hvilken alder man har”.

Og på trods af lidt grå skyer over Herning blev der dystet – og hygget – til den helt store guldmedalje. Anne Lise Nielsen fra Senior Sjov Bedsted endte med at spille sig til guldet med 97 slag, og det er en sejr, der har ladet vente på sig: ”Jeg har været med til DM fire gange, så jeg håbede jo på, at det snart ville lykkes, men jeg havde ikke regnet med det. Jeg fik lidt for mange slag i den sidste runde, men det gik jo.”

Anderledes så det ud hos vinder i herrerækken, hvor John Hansen fra Vetterslev Høm fik den gyldne pokal med 91 slag – han var med til individuel DM for allerførste gang, så det var en noget overraskende sejr: ”Det er første gang, at jeg er med, så det er rigtig godt, at jeg kunne vinde i dag, selvom jeg ikke anede, at det ville ske. Nu er man kommet op i den alder, hvor det her er noget, man hygger sig med. Selvfølgelig skal man koncentrere sig, men 80% af det er den hygge, man har med de andre spillere. Ens modstandere komplimenterer også, hvis man har et godt slag, så det er animerende og rigtig godt,” fortæller John.

I år lå krolfbanerne velplaceret mellem Danmarksmesterskaberne i hockey på den ene side og beachvolley og cricket på den anden side. En placering, som medarrangør Anders Christensen, der er formand for region Midtjyllands krolfudvalg i DAI, var stolt af: ”Det var en god beslutning, at vi i år skulle ligge centralt blandt andre idrætter. Det gjorde, at flere folk kom forbi for at kigge med, og det gav en rigtig god stemning.”

Danmarks Radio kom også forbi og lavede et fint indslag, som kan ses her cirka tre minutter inde i klippet: https://www.dr.dk/drtv/se/dm_ugen_-kajak_460670

Stor tak til alle de frivillige fra DAI og fra KFUM, der var med til at få det hele til at køre som smurt.