Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

”Gåture gavner mig både fysisk og psykisk”: Kommende forening har store ambitioner

Sol og historiske rammer var der masser af, da fire borgere fra Værestedet på Trollesbro i Hillerød havde fundet huerne og de gode sko frem til endnu en kilometerindsamling rundt om Slotssøen ved Frederiksborgs Slot til dette års Winterwalking.

Deltagelsen i Winterwalking er bare et af mange tiltag, som Trollesbro og de to aktivitetsmedarbejdere Anne-Sofie Marcussen og Kristoffer Kjær Pedersen har sat i værk for at få mere fokus på fysisk aktivitet i hverdagen for de borgere, der har brug for en hånd til at komme i gang. Og netop øget fokus på motion og fysisk trivsel er en af Trollesbros faste brugere glad for:

“Gåture gavner mig både fysisk og psykisk. Jeg har været aktiv hele mit liv, men jeg har brug for, at der er strukturerede rammer omkring det, ellers kan jeg have svært ved at komme i gang. Jeg har været på værestedet i fire år, og det er rart, at der nu er mere fokus på fysisk aktivitet,” fortæller en borger, der hver uge går med for at samle kilometer sammen.

De mange gode initiativer skal på sigt munde ud i en Idræt for Sindet-forening, hvor ambitionen er at få aktiveret borgere med psykiske sårbarheder til at deltage i et rummeligt idrætsfællesskab – både som brugere af aktiviteterne, men i fremtiden også som tovholdere på aktiviteter og medlemmer af foreningsbestyrelsen: i efteråret havde Trollesbro eksempelvis et dansehold, der bliver ført an af en borger.

Udover gåture arrangerer Trollesbro også stolemotion og styrketræning som en del af deres aktivitets- og motionstilbud. Lær mere om Trollesbro og deres aktiviteter på deres hjemmeside www.trollesbro.hillerod.dk