Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Vil du være instruktør i Dansk Arbejder Idrætsforbund?

DAI leder efter kvalificerede instruktører til at undervise instruktører fra vores gode foreninger. Hvis det kunne være noget for dig eller en fra jeres forening, så læs med her.

Har du interesse for og lyst til at uddanne frivillige foreningsinstruktører i forskellige idrætsdiscipliner, og klæde dem på til at føle sig trygge på gulvet som instruktører – både pædagogisk og praktisk? Og har du de faglige forudsætninger og praktiske erfaringer, der skal til. Så er du måske den næste i DAI’s korps af instruktører.

”Det vigtigste er, at man ved hvem man har med at gøre og at man kan formidle stoffet. Og så skal man selv synes, at det er sjovt. Det er hovedsaligt ældre mennesker, jeg har med at gøre, som er glade og det er vildt livsbekræftende. Men det skal stråle ud af mig, at jeg har lyst til det, for ellers kommer man ikke langt”, siger Pia Brandt, som har været instruktør i DAI i fem år.

Instruktørens opgave:

Som DAI-instruktør skal du stå for planlægning og afvikling af undervisning i idrætsaktiviteter ud fra DAI’s udviklede undervisningsmateriale og kursustilbud samt kurser, der ikke er fast udbudt, men tilrettelægges ved efterspørgsel. Kurserne har både praktisk, teoretisk og pædagogisk afsæt. Du skal være god til at lave en stærk praktisk eksemplificering af teorien.

 • Eksempler på kurser, som DAI udbyder. Naturmotion – Stolemotion – styrketræning for seniorer – cykelkaptajner – Seniortilpassede boldspil – vandgymnastik. Der udbydes flere kurser løbende og ved efterspørgsel.

Kvalifikationer:

 • Du er uddannet fra, eller er studerende på, fx. idræts-, pædagog-, fysioterapeut-, ergoterapeut-, eller læreruddannelsen.
 • Du har en bred idrætstilgang og indsigt, både praktisk, pædagogisk og teoretisk.
 • Du brænder for at skabe mulighed for øget livskvalitet og funktionsevne gennem nydelse af idræt, leg og fællesskab.
 • Du er god til at vise teorien gennem praksis.
 • Du har mod på at udvikle og afholde kurser i forskellige idrætsdiscipliner til DAI’s målgrupper.
 • Du er glad, nærværende og kreativ.
 • Du har erfaring med at strukturere og organisere forskellige idrætsaktiviteter
 • Du har indsigt i alders- og målgruppetilpasset træning, gerne seniorer, begyndere eller psykisk sårbare.

  Tidsforbrug og varighed:

 • Kurser oprettes ved efterspørgsel af foreninger, der er derfor ikke lovning på et fast antal timer.
 • Kurserne kan variere fra inspirationskurser på 2 timer til 2 dages kurser på 16 timer.
 • Kurserne er på hold fra 8-20 deltagere.

Vores kurser ligger ofte i hverdage i dagtimerne, men kan også ligge i weekender og aftentider. Kurserne er henvendt til senioridrætsinstruktører, instruktører der arbejder med psykisk sårbare samt instruktører, der brænder for voksne begyndere generelt.


Ansøgning:

Er du interesseret, så send en kort motiveret ansøgning til din regionale idrætskonsulent, som du finder kontakt på herunder. De kan også kontaktes ved spørgsmål.

Skriv en kommentar