Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Seniorer myldrer til indendørs krolf

Krolf har i mange år gået sin sejrsgang igennem idrætsforeninger i hele landet. Og nu buldrer sporten også derudad indendørs, efter at man har fået designet ordentligt udstyr – senest i Nordjylland.

Når Agri Nord Idrætscenter d. 12. oktober for første gang lægger gulv til den nye turnering i indendørs krolf i Nordjylland, så markerer det også endnu en milepæl for sporten. Krolfudvalget i DAI har nemlig besluttet, at der i sæsonen 2020/2021 skal afholdes minimum et stævne i alle fem regioner. Den indendørs udgave af det populære spil er nemlig blomstret det seneste år.

”Den bedste forklaring er, at vi har fået styr på udstyret. Det er blevet meget nemmere. Vi har fået nogle mobilbaner nu, som vi kan bruge hvor det skal være. Vi bruger indendørs petanque-kugler,” siger Poul Sørensen, som er en del af DAI’s landsdækkende krolfudvalg.

Turneringen i Nordjylland foregår både ved Aalborg og i Øster Brønderslev, og håbet er, at det kommer minimum 6 foreninger fra hvert område og spiller med i turnering, som kører hver 14. dag frem til marts, hvor der er finale. Det kan være en udfordring for foreninger at finde haller, hvor de kan spille indendørs krolf, og derfor er ideen med turneringen i Nordjylland, at foreningerne ikke skal bruge kræfter på den del, men bare skal komme og spille.

”På sigt vil have vi have et DM i indendørs krolf, det er målet. Men det tror jeg også er realistisk, hvis den her udvikling fortsætter,” siger Poul Sørensen.

I foråret blev DAI-mesterskabet i indendørs krolf i Sønderborg aflyst på grund af corona, men det er nu planen, at det bliver spiller i 2021.

X
X