Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Ny krolfbane styrker sammenholdet i Rønnede

Foreningen Dalgården har netop indviet en ny krolfbane, som er blevet en af Dansk Arbejder Idrætsforbunds specialiteter. Banen fik de gratis, fordi kommunen har en samarbejdsaftale med DAI.

Humøret var højt da Idrætsforeningen Dalgården i Rønnede på Sjælland d. 11. maj inviterede alle til at komme og prøve deres nye krolfbane.

”Det var en fantastisk god en dag, og der kom faktisk 5-6 nye, der gerne ville spille med os. Det betyder rigtig meget at få sådan en bane gratis, ellers er det ikke sikkert, at vi nogensinde var kommet i gang,” siger Gerda Brunk, bestyrelsesmedlem i Foreningen Dalgården og tovholder på krolf i foreningen.

Som så ofte var den gode kop kaffe og det sociale en stor del af omdrejningspunktet for indvielsen, hvor knap 40 mennesker mødte op. Af dem var 12 mand fra naboforeningen i DAI Rødvig krolfklub, som kom for at bakke op og lære den populære sport fra sig.

”Det var simpelthen så godt – de var virkeligt skrappe, så vi kunne lære en hel masse, det var vi meget glade for,” siger Gerda Brunk.

DAI havde kontaktet Faxe Kommune for at høre, om der var foreninger, som var interesserede i at starte krolf op, og manglede en bane for at komme i gang – og efter en god indsats fra den kommunale frivillighedskoordinator og foreningskonsulenten slog Foreningen Dalgården til, og i løbet af et par uger, havde frivillige fra DAI været ude og etablere den nye bane.

”Vi kommer med et dygtigt hold frivillige, som efterhånden er specialister, der kan gøre alt til en spændende bane, uanset arealet og omgivelserne,” siger Marie-Louise Trier Hauge, som er idrætskonsulent i DAI.

I Foreningen Dalgården er de begejstrede for de nye rammer, som både har fået flere i gang i foreningen, men også har styrket mulighederne for at dyrke idræt udenfor, hvilket især i disse corona-tider er vigtigt.

”Krolfen styrker det sociale sammenhold, det betyder meget at komme ud og være i den friske luft. Det er simpelthen så godt,” siger Gerda Brunk.

Mange andre foreninger får hvert år nye krolfbaner med hjælp fra kommunen og DAI, men hvis man skal have chancen, skal foreningen være helt fremme i bussen og selv forhøre sig i kommunen.

”Det er ikke alle kommuner, som er opmærksomme på det her, så hvis man er interesseret i en krolfbane vil jeg anbefale at kontakte kommunen og høre, om de har en samarbejdsaftale med DAI, for så kan det være en mulighed, at få en ny bane,” siger Marie-Louise Trier Hauge.

Skriv en kommentar