Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Kurling afholdt første Sjællandsmesterskab – næste stop DAI-mesterskab

Efter to corona-udskydelser kunne de bedste kurling-spillere d. 18. november endelig få afgjort, hvem der er bedst på Sjælland til DAI Kurling. Ringsted løb med guldet, og de gør allerede klar til næste års turnering mens de drømmer om at flere regioner kommer med på kurling-toget.

40 spillere fra hele Region Sjælland var mødt op til finalestævnet i Ringsted Sport Center for den første kurling-turnering i Dansk Arbejder Idrætsforbunds historie. Den forholdsvis nye sport har allerede tiltrukket mange foreninger, og på Sjælland er de nu så mange, at det giver mening med en decideret turnering.

Her tog Ringsted sejren med 8-4 i finalen over Merløse, mens Holbæk vandt kampen om bronzemedaljerne.

”Der var mange gode hold, og det var de små marginaler, der afgjorde det. Efter kampene spiste vi alle 40 mennesker sammen og her blev præmierne overrakt og sejren blev fejret,” siger Erly Pedersen, som både var arrangør af dagen og ovenikøbet også tog sig af guldmedaljerne sammen med tre holdkammerater fra Ringsted. Men uanset udfaldet er der én ting ved sporten, som er mindst lige så afgørende.

”Det vigtigste er, at vi har det sjovt sammen og får grint sammen, og det skete også i dag. Der var høj stemning både ved de gode og mindre heldige kast. Det sociale er i højsædet,” siger Erly Pedersen.

”Stævnet var alletiders – alt klappede. Jeg kan gode lide sammenholdet, spændingen og konkurrencen, og så at alle kan være med. Dem der er nødt til at sidde på en stol kan også være med,” siger Bruno Larsen fra Store Merløse, som altså tog sølvet.

Erly Pedersen har været motor i sporten på Sjælland og håber at andre regioner også begynder at få gang i turneringer.

”Det kunne være interessant, hvis flere regioner kom med, så man kunne spille på tværs af regionerne og måske lave et DAI-mesterskab,” siger Erly Pedersen.

På Sjælland håber de at eventuelle corona-restriktioner tillader at de starter op igen i slutningen af januar og spillet indtil midten af marts.

Kontakt jeres regionale idrætskonsulent, hvis I vil vide mere om sporten.

Skriv en kommentar