Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Idrætsfestivalen tæt på udsolgt

Selvom der stadig er over et halvt år til Idrætsfestival for Sindet og COVID19 stadig holder Danmark i et jerngreb, har der været rekordfart på tilmeldingerne.

256 forhåndstilmeldinger er allerede væltet ind til årets Idrætsfestival for Sindet, selvom tilmeldingen først åbnede i december. Der er ”kun” 227 pladser til rådighed, men der plejer også at falde en håndfuld fra, når forhåndstilmeldinger skal veksles til betalte tilmeldinger.

”I de 24 år jeg har været med, er det her aldrig sket før. Det er første gang, at det er gået så stærkt. Det understreger bare endnu engang Idrætsfestivalens betydning. Det er en kæmpestor glæde og tilfredsstillelse for mig, og det viser, at her har vi et setup, som betyder meget for mange,” siger Mogens Damgaard, der er frivillig koordinator på festivalen og en del af Dansk Arbejder Idrætsforbunds forbundsledelse.

En af dem, som har været hurtige ved håvelågen er Niels Mejlgaard fra Limfjordens Idrætsforening, der allerede tre gange tidligere har været med.

”Jeg glæder mig som et lille barn. Hver gang det er oppe at vende, så får jeg gode tanker. Det er nærmest en lejrskole for voksne med en masse idræt flettet ind, og jeg elsker at konkurrere, jeg elsker sport og elsker at måle mig med andre. Og så får idræt mig til at glemme alt om tid og sted, og så glemmer jeg alt om de udfordringer jeg nu har,” siger Niels Mejlgaard, der især ser frem til fodbold, volleyball, triatlon og 100m-løb.

Forklaringen på den voldsomme efterspørgsel er ifølge Mogens Damgaard todelt.

”Det er dels forventningen til den aflyste festival i 2020, som jo blev tidligt udsolgt og så ikke mindst, at mange virkelig har brug for at komme ud og nyde fællesskabet, når der forhåbentligvis er kommet bedre fod på virussen herhjemme,” siger Mogens Damgaard.

Årets festival er den 25. siden starten og derfor er der lagt op til noget helt særligt på Vejle Idrætshøjskole, hvor Kulturministeren også åbner ballet d. 29. juni. Arrangørerne krydser alt hvad de kan for, at pandemien er på kraftigt tilbagetog til den tid.

”Første lakmusprøve det er den 2. februar, hvor arbejdsgruppen mødes i Brøndby og skal tænke forskellige scenarier igennem. Men vi har helt til april hvor forhåndstilmeldingen lukker, til at træffe en beslutning. Og med de seneste meldinger om, at det hele ser bedre ud efter påske, så er vi optimistiske, siger Mogens Damgaard.

Det er stadig muligt at forhåndstilmelde sig festivalen lige her:
https://dai.nemtilmeld.dk/142/

X
X