Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Første landsudvalg i Idræt for Sindet

Fire års vedholdende arbejde har båret frugt, og Idræt for Sindet har nu for første gang nogensinde fået et landsudvalg i Dansk Arbejder Idrætsforbund. De fem nye frivillige skal være med til at fastholde og etablere nye foreninger i hele landet.

Det er en udfordrende opgave at udvikle og drive Idræt for Sindet, som laver idrætsforeninger og tilbud med og for mennesker med psykiske vanskeligheder. Men nu er der kommet helt nye friske kræfter til at skubbe på.

I slutningen af september holdt landsudvalget i Idræt for Sindet deres første møde, hvor alle fem nye frivillige deltog. Medlemmerne er alle nogen, der på den ene eller anden måde kender til arbejdet i og med IFS-foreningerne.

”Det er en kæmpe sejr for fremtiden for Idræt for Sindet, det er måske det vigtigste, som jeg har arbejdet med her i kongresperioden,” siger Mogens Damgaard, som er medlem af Forbundsledelsen i DAI med ansvar for netop Idræt for Sindet.

En af dem, som skal være med til at gøre en forskel er Ole Kristian Wolff, der i mange år har været idrætskoordinator i Ringsted Kommune, og han bor nu i Fredericia.

”Man kan se, at det gør en forskel, når mennesker med psykiske sårbarheder dyrker idræt, og de kan typisk ikke umiddelbart passe ind i en ordinær idrætsforening, så derfor er der brug for Idræt for Sindet. Jeg håber, at vi kan få fokus på det ude i kommunerne, så de ved hvor meget det betyder for borgerne. Jeg har svært ved at forstå, at i sparetider er det det første sted de tager fat,” siger Ole Kristian Wollf.

Der er repræsentanter for hver eneste region i Danmark og DAI i udvalget, og missionen er også at medvirke til et udviklende samarbejde mellem forbundets fem DAI-regioner, ordinære DAI-medlemsforeninger og IFS-foreninger samt bidrage til en styrkelse af samspillet med mulige samarbejdspartnere.

Det nye landsudvalg er ifølge Mogens Damgaard kun første skridt i rekrutteringen af frivillige til Idræt for Sindet.

”Vi vil gerne minimere afstanden mellem Idræt for Sindet og DAIs fem regioner. Og næste skridt er at få lavet regionale udvalg ligesom senioridrætten har,” siger Mogens Damgaard.

Det nye landsudvalg ser sådan her ud:

Region Hovedstaden:
Lisbeth Holmgaard
E-mail: sydkajen@mail.dk
Tlf.: 2346 9697.

Region Sjælland:
Søren Schmidt
E-mail: Schmidtfreisleben@gmail.com
Tlf.: 4277 8873.

Region Midtjylland:
Anita Oehlerich
E-mail: oehlerich@hotmail.com
Tlf.: 6015 9246.

Region Nordjylland:
Søs Etla Thielst
E-mail: Etlathielst@gmail.com
Tlf.: 2295 5350.

Region Syddanmark:
Ole Kristian Wolff
E-mail: ole.lene.wolff@waoomail.dk
Tlf.: 2990 7943.