Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

”En pause for hjernen”: Roundnet er kommet til Holstebro

Da Kris Bech i efteråret 2022 flyttede til Holstebro, var det samtidig et farvel til foreningen Roundnet Aarhus, hvor han de senere år flittigt havde smashet den lille gule gummibold i nettet på ugentlig basis. Heldigvis var det ikke blot adressen, der blev flyttet vestpå – med i flyttekasserne var også en drøm om at starte et lignende roundnet-fællesskab i den nye hjemby.

”Jeg vil udbrede en sport, som kan favne en meget stor gruppe af mennesker. En sport, som man kan dyrke i haven for sjov, men som man også kan tage ud på fodboldbanen og virkelig give den gas. Der er plads til mange forskellige mennesker og forskellige ambitionsniveauer – det kan jeg enormt godt lide”, fortæller Kris og fortsætter: ”Personligt eksisterer der ikke andet i verden for mig end den lille gule gummibold, når den først er servet. Jeg ænser ikke noget omkring mig, der er kun den. Den berusende følelse skal andre også have lov til at opleve, det er en total pause for hjernen at spille sådan en sport. Der er ikke noget, der slår de mange feberredninger, man skal lave i roundnet. Alt handler om den ekstra centimeter – hvis man lige præcis når den bold, så får man løftet den, og din makker får tyret den på nettet, og man vinder pointet. Det gør, at ens adrenalinniveau stiger, og det bliver meget intenst. Man står ikke bare nede i forsvaret og venter på, at det bliver ens tur som i en fodboldkamp – du skal bare være på.”

I tirsdags var Kris sammen med idrætskonsulent i DAI Thomas Ahrentz på besøg hos VIA University College Campus Holstebro for at vise sporten frem for en god flok studerende, der tog rigtig godt imod den. ”Der går måske mange studerende rundt, der ikke synes, at håndbold eller fodbold er noget for dem, og som mangler at opdage deres sport.  Roundnet skiller sig ud ved, at man er færre på banen, og at det er nemmere at differentiere niveauet. I både håndbold og fodbold er der en defineret størrelse på banen, som mange med dårlige knæ eller dårlig kondi kan have svært ved at skulle løbe frem og tilbage på i en time til halvanden.”

Selvom arrangementet på campus nu er veloverstået, så er der en masse planer på skrivebordet hos Kris: ”Jeg vil – i samarbejde med DAI og VIA University College Campus Holstebro – lave flere arrangementer, hvor de studerende kan komme og prøve sporten, anbefale den videre til deres venner og studiekammerater, så vi på sigt kan lave endnu større events og forhåbentlig danne en forening, hvor vi mødes en gang eller to om ugen og spille lidt bold, bevæge vores krop, deltage i turneringer og have det sjovt.”. Når Roundnet Holstebro bliver etableret som en forening, har de mulighed for at deltage i turneringer og mesterskaber både i Danmark og i udlandet – blandt andet Danmarksmesterskabet, som i år finder sted under DM-ugen i Aalborg i uge 25.

Er du interesseret i at prøve roundnet i Holstebro, så tjek Facebook-gruppen Roundnet Holstebro (Spikeball) lige her.

Roundnet-eventet på VIA University College Campus Holstebro er en del af en DAI-samarbejdsaftale med Holstebro Kommune – Bevæg dig for livet – hvor begge parter ønsker at skabe med fysisk aktivitet og fællesskab for studerende i Holstebro kommune.

FAKTA
Roundnet er for alvor blevet populær i Danmark – med god grund. Man kan spille hvor som helst, når som helst, og man skal ikke bruge særlig meget plads. Man spiller to mod to, og målet med spillet er at slå bolden ned i nettet på en sådan måde at modstanderholdet ikke kan få den tilbage på nettet.

Skriv en kommentar