Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

DM I Roundnet: Aarhus løb med (næsten) det hele

De bedste roundnet-spillere fra hele landet var samlet til DM i Aarhus d. 19. og 20. august. Værterne var ikke i gave-humør og satte sig på otte af de ni medaljerpladser – og om lidt skal de bedste til VM.

Niveauet bliver højere og kampene tættere – det er den klare konklusion oven på det tredje DM i den forholdsvis nye idræt Roundnet, som har taget mange unge og DAI med storm.

I år blev DM afholdt i Aarhus, hvor 34 hold skulle kæmpe om de fornemme titler.

”Det var virkelig godt, der var masser af godt humør og folk var glade. Det er fedt, når man ser at det kører på dagen, og det gør det selvfølgelig fordi vi har lagt en masse timer i det,” fortæller Rasmine Bak, som var en af de tre hovedarrangører af årets DM, som blev holdt i et samarbejde mellem Roundnet Aarhus og Roundnet Danmark.

Vil have flere kvinder på banen

Stævnet blev holdt på græsset i midten af Aarhus Cyklebane, hvor 29 herre-hold og 5 damehold det meste af lørdagen spillede noget af det fineste roundnet, som Danmark kan byde på lige nu. Om fredagen blev også spillet en mix-turnering, og der var også planlagt et decideret kvinde-event for at lokke flere til – men for få var interesserede.

”Det er et generelt problem at få nok kvinder med til turneringerne – jeg ved ikke om de bliver lidt skræmt væk af, at det er en stor turnering. 30% af medlemmerne i vores foreninger er faktiske kvinder, så potentialet er der, men vi skal lige have knækket koden,” fortæller Rasmine Bak, der også gjorde sig bemærket på banen, hvor hun vandt guld i både dame- og mix-rækken.

Ser frem mod VM

I mix-rækken var hendes makker Aske Overgaard Hammar, der også er fra Aarhus, og i lighed med Rasmine løb han også med guldet i herrerækken efter nogle nervepirrende kampe, hvor de bl.a. overlevede et par matchbolde undervejs mod finalen.

”Det var vildt fedt at vinde. Allerede sidste år drømte jeg om det, men der kom skader i vejen. Nu kan jeg se frem mod VM om et par uger, som jo nærmest er en barnedrøm at være med til, det bliver det vildeste,” siger Aske Overgaard Hammar, som først kom i gang med Roundnet i 2020 efter corona-nedlukningen, hvor han måtte sætte sin anden idræt på pause og siden blev grebet af spillet. Han træner cirka 10 timer om ugen og er som 29-årig allerede en af de ældre spillere.

Vinderne af DM er kvalificeret til VM i 2023 og allerede i september i år afholdes det første VM nogensinde i Belgien hvor Aske Overgaard Hammar skal med som spillende landstræner.

Vindere

Mix: Rasmine Bak og Aske Overgaard Hammar

Dame: Rasmine Bak og Kathrine Vibel

Herre: Aske Overgaard Hammar og Jeppe Norlyk Hansen

Foto: Tobias Hejgaard Jensen