Dansk Arbejder Idrætsforbund

DAI Logo Rød

Corona-virus: Al indendørs og udendørs idræt bør aflyses

Sundhedsmyndighederne anbefaler nu, at alle indendørs idrætsaktiviteter indstilles de næste to uger. Det følger vi selvfølgelig i DAI og opfordrer alle vores foreninger til at gøre det samme.

Senest opdateret d. 12. marts 2020.

Statsminister Mette Frederiksen annoncerede mandag d. 11. marts en række nye tiltag i kampen for at dæmpe udbredelsen af coronavirus. Blandt andet blev det anbefalet kraftigt fra regeringens side, at alle frivillige foreninger indstiller indendørs aktiviteter i to uger.

I det lys har vi i DAI besluttet at aflyse alle arrangementer resten af marts måned – med mulighed for forlængelse. Det gælder mesterskaber, stævner, generalforsamlinger, kurser o.l. Vi vil så følge udviklingen og nye anbefalinger med hensyn til, hvad der skal ske efter 1. april. DAI har allerede flyttet eller aflyst alle arrangementer bl.a. Studiebold-finalen, Indendørs DAI-mesterskab i krolf og sjællandsmesterskabet i kurling og vi opfordrer vores foreninger til at gøre det samme.

Regeringens opfordring går på indendørs idræt, men DIF anbefaler desuden sine specialforbund også at aflyse udendørs idrætsforeningsaktiviteter i samme periode for at støtte op om bestræbelserne på at dæmpe udbredelse af smitten.

Regeringen opfordrede desuden til at undgå alle forsamlinger med over 100 deltagere i samme periode. Derfor er DAI’s anbefaling til vores idrætsforeninger også at aflyse generalforsamlinger og større kursus- og mødeaktiviteter.

Nyttige kilder:

Samlet side fra myndighederne med alt, hvad du skal vide om corona: www.coronasmitte.dk

Den myndighedsfælles hotline er: 70200233

Vi følger overordnet udmeldingerne fra Danmarks Idrætsforbund: www.dif.dk

Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk (indeholder bl.a. en Q&A)

Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk

Statens Seruminstitut: www.ssi.dk

X
X