Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Idræt for Sindet
På cykel for Verdens Mentale Sundhedsdag
Offentliggjort: 10.09.2018

Onsdag d. 10. oktober markerer friske cyklister over hele landet Verdens Mentale Sundhedsdag med fælles cykelture. Alle er velkomne til at cykle med og slå et slag for mental sundhed.   

24 byer fejrer Verdens Mentale Sundhedsdag på cyklen onsdag d. 10. oktober. Cykelturene arrangeres af Idræt for Sindet-idrætsforeninger og lokalafdelinger i Cyklistforbundet. Det er gratis at cykle med, og tilmelder man sig inden d. 24. september får man en gratis halsedisse på dagen.

Det er fjerde år i træk, at Verdens Mentale Sundhedsdag fejres med cykelture rundt omkring i landet. Sidste år blev der arrangeret cykelture i 20 byer og over 700 friske cyklister fik trådt i pedalerne. Mennesker med psykiske vanskeligheder slås ofte også med livstilssygdomme og dør i gennemsnit 15-20 år tidligere end resten af befolkningen.

”Håbet med cykelturene er at sprede cykelglæde og inspirere endnu flere til at blive en del af den danske cykelkultur. At cykle sammen er med til at skabe en følelse af fællesskab, og vi håber, at deltagerne får lyst til at cykle med på flere ture fremover - f.eks. gennem lokale cykeltilbud”, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Cyklistforbundet som sammen med SIND og Psykiatrifonden står bag projektet. Initiativet er støttet af Fonden Roskilde Festival og Simon Spies Fonden.

”Det er blevet en fast tradition, at markere Verdens Mentale Sundhedsdag med cykelture i hele landet. Og vi er glade for, at vi år efter år, ser så mange glade psykisk sårbare på cyklen – uanset vejr og vind. Det viser, at d. 10.10 er blevet en mærkedag, hvor vi sætter fokus på, hvor vigtigt det er at komme ud og røre sig og møde nye mennesker, når man er psykisk sårbar”, siger Mogens Damgaard, som er medlem af forbundsledelsen i DAI med ansvar for Idræt for Sindet.

DAI, OMBOLD og DIF samarbejder om udsatte-idrætten
Offentliggjort: 05.09.2018

Der skal etableres bedre vilkår for udsatte-idrætten i Danmark, og derfor er de største aktører på området nu gået sammen om at lave Platform for udsatte-idrætten. Et af de første skridt er at få politikernes øjne op for, hvilken forskel idrætten kan gøre, og hvorfor der er brug for kvalificerede idrætstilbud til fx psykisk sårbare og hjemløse.

Formålet med Platform for udsatte-idrætten er, at langt flere udsatte voksne engageres i idrætsfællesskaber, at koordineringen og vidensopsamlingen på området styrkes, samt at der skabes bedre muligheder for brobygning til den etablerede foreningsidræt.

Der er tre store landsdækkende aktører, der tilbyder idræt for udsatte voksne: OMBOLD, DAI’s indsats ”Idræt For Sindet” og Landsforeningen af VæreSteders indsats ”Sport For Livet” (tidligere IDVI). Platform for udsatte-idrætten lægger ud med at omfatte OMBOLD og indsatsen ”Idræt for Sindet”, som har et akut finansieringsbehov. I første omgang skal det etableres er fælles sekretariat med vidensopsamling og koordinering på området i Danmarks Idrætsforbund. Formanden for DIF Niels Nygaard var for nyligt med ude at cykle med GIF Idræt på tværs i Gentofte – en idrætsforening for psykisk sårbare.

”Det var rigtigt dejligt livsbekræftende, og en rigtig god tradition at cykle 10 km hver mandag. Jeg fik snakket med nogle af de andre deltagere, og jeg kunne mærke, hvor glade de var for at være med, både fællesskabet men også at komme ud og røre sig og få noget motion. Vi håber at kunne stabilisere den indsats, som bliver gjort i Idræt for Sindet og Ombold, men det kræver jo, at Folketinget også vil bakke op om det,” siger Niels Nygaard, som havde selskab på turen af Trine Torp, som er psykiatri- og socialordfører for SF.

”Jeg fået hørt hvorfor, at medlemmerne er kommet ind, og hvordan det har hjulpet dem videre med nogle ting. Alle jeg har snakket med fremhæver at røre sig, at opleve at kroppen får det bedre, at få afledt tankerne, fra det man ellers er fyldt op med, og selvfølgelig det med at komme ud sammen med andre og lavet noget sammen,” siger Trine Torp.

”Jeg tror, vi skal blive bedre til at binde området sammen, så vi kan udnytte synergien. Jeg tror det med at have fokus på fysisk velvære og mental sundhed som en og samme ting. Når vi skal forhandle psykiatriplan, så må vi udelukke den del, som handler om at menneskers liv er andet end deres psykiske problemer. Det er også deres sociale liv og det er deres oplevelser,” siger Trine Torp.

Idræt for Sindet har satspuljemidler som løber til og med slutningen af 2018, og skal derfor igen ud og finde nye midler for at kunne fortsætte.

Damparksløbet 2018 er aflyst
Offentliggjort: 13.08.2018

På grund af svigtende tilmelding til det første IFS motionsløb i Haderslev, Damparksløbet 2018, må løbet desværre aflyses. Kun 16 deltagere viste tilmeldingen mandag og det er desværre ikke nok til at sætte det store projekt i søen, som det er at afvikle et løb.
DAI håber på større tilslutning næste år, hvis det bliver besluttet at prøve igen i Haderslev.
27.10.2018 Bowling - stævne 2
27.10.2018 Zumba-event i Randers
02.11.2018 Møde i samarbejdsudvalget
07.11.2018 IFS Efteruddannelsesdage for koordinatorer og idrætsmedarbejdere
07.11.2018 Efteruddannelsesdage for idrætskoordinatorer og idrætsmedarbejdere (Tilmeldingsfrist 24. ok.)
10.11.2018 Senioridræt - Inspirationsdag for undervisere og andre bevægglade seniorer
07.11.2018 Efteruddannelsesdage for idrætskoordinatorer og idrætsmedarbejdere (Tilmeldingsfrist 24. ok.)
15.01.2019 Fysisk Aktivitetskonsulent uddannelse Januar 2019 (Tilm. frist 1. december)
Navn:
E-mail: