Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Idræt for Sindet
Psykiatriske afdelinger cykler deres egen La Vuelta
Offentliggjort: 19.06.2019

Psykiatriske afdelinger og bosteder i hele landet cykler med, når Bevæg dig for livet – Parasport og Idræt for Sindet afholder La Vuelta på Kondicyklen. Målet er at sætte fokus på, hvor vigtig motion er, når man er psykisk sårbar.

13 psykiatriske afdelinger eller bosteder fra Brønderslev til Bornholm cykler d. 19. juni La Vuelta på Kondicyklen, hvor kondicyklerne danner ramme for to timers fokus på at trampe i pedalerne. Et af stederne er det lukkede intensive afsnit på Psykiatrisk Center Ballerup.

”Det giver noget ekstra socialt, og er en tand ud over det sædvanlige. Det kan måske lokke flere med, end dem der er med til aktiviteter normalt. Og måske kan det også motivere flere fra personalet til at være med”, siger fysioterapeut Jette Broustbo, der arbejder på afdelingen.

Det er Bevæg dig for livet – Parasport og Idræt for Sindet, som står bag initiativet, hvor der både er pokal til afdelingen med flest kilometer i sadlen og plakater og diplomer til at lave en mindre cykelfest. BDFL – Parasport og Idræt for Sindet er et samarbejde mellem DIF, DGI, Parasport Danmark og Dansk Arbejder Idrætsforbund.

”Vi vil gerne inspirere til at blive en del af Idrætsdanmark. Og i erkendelse af, at patienterne og beboerne har svært ved at komme ud til idrætten, så må idrætten komme til dem, så de kan få glæde af idrættens mange effekter og fællesskaber. Og så håber vi, at nogle medarbejdere får en aha-oplevelse og bruger mere energi på idræt i hverdagen på afdelingen,” siger idrætskonsulent fra Dansk Arbejder Idrætskonsulent Lisbeth Crafack.

I gennemsnit dør psykisk sårbare 15-20 år før gennemsnitsdanskeren, og det skyldes blandt andet livsstilssygdomme, som motion kan forebygge. I Ballerup har de også fundet en anden vigtig funktion ved idrætten.

”Fysisk aktivitet er tænkt ind som en strategi til at undgå tvang, at man fx kan bruge sin energi på badmintonbanen i stedet for at blive vred. Og så giver det noget godt til forholdet mellem medarbejdere og patienter. Man er meget mere ligeværdig, når man mødes på banen, end når man sidder til et møde,” siger Jette Broustbo.

Idrætsfestival for Sindet er en del af Parasportens år i Vejle
Offentliggjort: 25.03.2019

I 2019 fejrer Vejle Kommune Parasportens år. Parasportsrådet er endnu engang økonomisk samarbejdspartner for Idrætsfestival for Sindet, og festivalen er nu blevet en del af Parasportens år. 

Festivalen har i 2019 plads til over 260 idrætsdeltagere men tøv ikke med at tilmelde dig – der bliver rift om pladserne. Festivalen byder på et mangfoldigt og alsidigt idrætsprogram, hvor det er muligt, at vælge mellem mange forskellige discipliner. Programmet byder i 2019 på landevejscykling, fodbold, volleyball, cachiball, klatrevæg, crossløb, krolf, ny svømmesø og meget mere...

I løbet af året kan man opleve, både ved at se, høre og prøve og få et helt nyt indblik i parasportens verden i Vejle: https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportens-aar/

Det er stadig muligt at tilmelde sig festivalen lige her 

Idræt for Sindet: Tilmeld din forening til Winterwalking
Offentliggjort: 12.11.2018

De mørke vintermåneder er nogle af de hårdeste på året, både for form og humør. Men nu er chancen her for at komme ud og gå, snakke og grine. I kan som idrætsforening eller tilbud for psykiske sårbare deltage i Winterwalking - et maraton for mental sundhed, hvor I er med til at arrangere ugentlige ture af fem kilometer i jeres lokalområde. Og der er også en gulerod, hvis jeres medlemmer går med mindst 42,195 km (et maraton) i løbet af vinteren (1. januar til 15. april) - så deltager de i lodtrækningen om et par lækre vandrestøvler og jakker. DAI udarbejder en flot invitation, som I kan bruge til at kapre deltagere.

 
Det er gratis at deltage for Idræt for Sindet-foreninger og projekter, som er medlem af Dansk Arbejder Idrætsforbund. Hvis man er en forening eller et projekt for psykisk sårbare, der også gerne vil gå med, men ikke er medlem, så kan man tilmelde sig for 1000 kr. uanset antallet af deltagere. Hvis man ikke allerede har fået en tilmeldingsmail, kan man kontakte idrætskonsulent Lisbeth Crafack på lisbeth@dai-sport.dk
19.08.2019 Regionsmesterskab Krolf Individuel
28.08.2019 Seniorcamp 2019
28.08.2019 Årsmøde Dart
29.08.2019 CSIT ExCom
30.08.2019 Puljevinderfinalen Holdturnering
06.09.2019 DAI Beach Party 60+
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: