Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Idræt for Sindet
Ministerbesøg i IFS-forening: Svært ikke at blive begejstret
Offentliggjort: 12.01.2018

Kæmperne er den største årsag til, at jeg har det så godt, som jeg har det i dag”, sådan lød en del af beretningen fra 55- årige Ulla Matzen, et ivrigt medlem af idrætsforeningen for psykisk sårbare, IF Kæmperne, da Børne- og socialminister Mai Mercado i dag besøgte foreningen.

Torsdag eftermiddag besøgte Børne- og socialminister Mai Mercado (C) en idrætsforening for psykisk sårbare på Nørrebro i København. Her fik hun syn for sagn, da flere medlemmer af idrætsforeningen, der slås med psykiske lidelser som depression, angst eller skizofreni, fortalte om, hvilken forskel idrætten har gjort for dem.

IF Kæmperne består af 412 medlemmer med psykiske vanskeligheder, og ministeren fik i dag en rundvisning og blev introduceret for medlemmer, frivillige og instruktører, der fortalte om idrætsforeningens arbejde:

"Det er svært ikke at blive begejstret over det, jeg har set i dag. Det fællesskab og det engagement, jeg har mødt i dag, det er ikke noget, man oplever i alle idrætsklubber. Vi ved fra forskningen, at idræt gør en stor forskel også for psykisk sårbare, og det har været helt fantastisk forrygende at se på nært hold", siger Børne- og socialminister Mai Mercado.

"I stedet for hospitalet tog jeg ned til Kæmperne"

Som psykisk sårbar kan man især have glæde af det fællesskab, den motion og den livsglæde, som foreningslivet giver, men de psykiske vanskeligheder kan også gøre det uoverskueligt at starte i en ordinær idrætsforening. For dem findes der foreninger, som IF Kæmperne i 35 danske kommuner, der kan få alle med i Foreningsdanmark.

Ulla Matzen, der har en personlighedsforstyrrelse og depression fortalte ministeren, hvordan idræt har kunnet hjælpe hende:

"IF Kæmperne har gjort hele forskellen. Jeg har været indlagt flere gange tidligere, og sidst jeg havde det rigtig skidt, valgte jeg at tage ned og dyrke motion i IF Kæmperne i stedet for at tage på hospitalet, og det endte med, at jeg ikke blev indlagt", siger hun.

Med besøget fra socialministeren håber Forbundsledelsesmedlem i DAI med ansvar for Idræt for Sindet, Mogens Damgaard, at IF Kæmpernes indsats kan inspirere andre kommuner i landet:

"Jeg håber meget, at hun har kunnet se værdien af denne her særlige indsats. Vi er i gang med at samarbejde med 35 kommuner om at fokusere på idræt for psykisk sårbare, og der er potentiale i alle de kommuner i at kunne lave de samme løsninger i de kommuner, og det kan ministeren hjælpe med at sætte fokus på, siger Mogens Damgaard.
Projektlederstilling i Bevæg dig for livet
Offentliggjort: 22.12.2017

Projektlederstilling hos Parasport Danmark

 

Vi søger

En erfaren projektleder til vores fællessatsning ’Idræt, handicap og inklusion’ under DGI og DIF’s fælles vision ’Bevæg dig for livet’.

Målgrupperne for arbejdet er borgere med handicap i bredeste forstand, både borgere med livslange handicap og borgere som har psykiske el. fysiske handicap i perioder af livet.

Du kan læse mere om projektet i linket på jobopslaget på vores hjemmeside – link: Parasport Danmark - projektbeskrivelse

 

Ansvarsområder

Dine hovedansvarsområder bliver:

-          Overordnet styring af projektet og status rapportering

-          Facilitering af samarbejde mellem konsulenter fra både organisationer og kommuner    

-          Opstart og udvikling af konsulentfunktioner i samarbejde med 10 kommuner under overskriften ’Idræt, handicap og inklusion’

-          Koordinere og organisere konsulentfunktionerne i forbindelse med

a)      uddannelsesvirksomhed over for fagpersonale indenfor handicap- og psykiatriområdet og kommunale forvaltninger med fokus på foreningsidrættens muligheder i relation til målgrupperne,

b)      information og støtte til idrætsforeningerne i forhold til muligheder og udfordringer i forbindelse med inklusion af målgrupperne

c)      uddannelsesvirksomhed i forhold til trænere og ledere i de særlige udfordringer der er i forhold til målgrupperne

d)      understøtte og oprette foreninger og hold til målgrupperne

e)      spotte ildsjæle på lokalt niveau

-          Endvidere bliver opgaven at styrke og udvikle det faglige samarbejde mellem DAI, Parasport Danmark og DGI’s landsforeninger.

Jobbet er en helt nyetableret stilling, hvor du i høj grad får mulighed for at præge dagsordenen, og derfor kræver det en pragmatisk og fleksibel indstilling, diplomatiske evner og styrke til at ’navigere i kaos’.

 

Kompetencer

-        Erfaring med projekt- og procesarbejde, herunder økonomi samt en relevant uddannelse,

-        Erfaring med arbejde på tværs i kommunale forvaltninger

-        Erfaring med og forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation,

-        Evner til at motivere, inspirere og mobilisere andre

-        Kendskab til foreningslivet er et klart plus.

 

Vi tilbyder

-        Et meningsfyldt job i en spændende og travl organisation med mange gode og erfarne kollegaer

-        Et bredt netværk i idrættens verden

-        Projektansættelse i 3 år

 

Daglig arbejdsplads

Parasport Danmark, Team Syd, Vedelsgade 25, 4.sal, 7100 Vejle

Der må påregnes en del rejseaktivitet rundt i landet, ikke mindst til hovedkontoret i Idrættens Hus i Brøndby, ligesom mødevirksomhed udenfor normal arbejdstid vil forekomme.

 

Du refererer primært til Niels Christiansen, direktøren for Parasport Danmark, men du får en række samarbejdspartnere indenfor projekt Bevæg dig for livet:

-        Politisk styregruppe – DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Parasport Danmark

-        projektnetværk med ca. 15 projektledere fra øvrige dele af Bevæg dig for livet

-        Parasport Danmarks ledelse og teams, samt

-        en bred vifte af ansatte i de involverede organisationer.

 

Ansøgningsfrist: søndag d. 8. januar 2018

Løn: 35.597 kr. pr. måned, 11,4% pension + øvrige medarbejdergoder.

Ansøgningen sendes til: gol@parasport.dk

Anfør venligst ’Projektleder Parasport Danmark’ i emnefeltet.

Vi gennemfører samtaler: mandag d. 22. januar 2018 i Vejle.

Tiltrædelse: gerne 1. marts 2018.

Hvis du har spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte direktør Niels Christiansen, mobil: 20820259 (e-mail: nch@parasport.dk), el. breddechef Søren Jul Kristensen, mobil: 20306088 (e-mail: sjk@parasport.dk)

Kirsten Holmer siger farvel som idrætskonsulent i Idræt for Sindet
Offentliggjort: 14.12.2017

Kirsten Holmer har valgt at stoppe som idrætskonsulent i Idræt for Sindet, hvor hun afløses af Jesper Nielsen fra Aarhus. Her kan du læse hendes hilsen og lære lidt om den nye mand på holdet.

Så er det ved at være slut med en verden af gode oplevelser i DAI for mit vedkommende, da jeg har opsagt min stilling som idrætskonsulent pr. 31.12. Tak til alle jer, som jeg har samarbejdet med! Det har været en fornøjelse at lære jer at kende og at være med til at understøtte de initiativer, I hver især har gang i. Jeg har nydt mine arbejdsopgaver sammen med jer og håber, at I alle bevarer jeres engagement i både jeres daglige arbejde i IFS-foreninger, i de netværk, I har på tværs af landet og i alle de aktiviteter, som I deltager i i DAI-regi.

Jeg kommer til at savne alle jer gode mennesker, jeg har mødt gennem årene og håber, at vores veje på en eller anden måde krydser hinanden i fremtiden.

Tak herfra og jeg håber, at I vil blive ved med at gøre en forskel ude i felten. Jeg overlader min plads til Jesper Nielsen, som jeg har samarbejdet med omkring instruktøruddannelsen de seneste år. Tag godt imod ham!

God jul, godt nytår og alt godt fremover.

De bedste hilsner

Kirsten

Jesper Nielsen overtager efter idrætskonsulent Kirsten Holmer. Han kommer til at have base i Aarhus, hvorfra han bl.a. skal dække Idræt for Sindets foreninger og aktiviteter i Jylland.

Hvad er din baggrund?

Jeg er uddannet Cand.scient. i Sports Science (idræt) på Aarhus Universitet med speciale i motionsfodbold. Jeg har arbejdet i mange forskellige idræts- og sportslige sammenhænge gennem hele min studietid hos blandt andet DGI, ESAA, DAFF og KerneSund. Jeg bor i Aarhus, hvor jeg i min fritid er træner for Aarhus Tigers Nationalliga hold. Jeg er idrætsnørd, som elsker alle slags idræt lige fra 11-mands fodbold til krolf.

Hvad ser du frem til i DAI?

Jeg ser frem til at arbejde med idrættens fantastiske frivillige og deltagere og se idrættens mange positive effekter folde sig ud. Jeg glæder mig til at være med til at sætte især Idræt for Sindet på dagsordenen og give så mange som muligt mulighed for at få glæde af de gode ting idrætten kan.

Hvordan vil du gøre en forskel?

Jeg medbringer en kæmpe portion energi og erfaring fra det praktiske arbejde som instruktør og træner. Derudover har jeg en stærk faglig baggrund med fokus på især naturvidenskaben og forskning, som bidrager til at DAI og IFS området altid har dette for øje og tilbyder vore medlemmer støtte af høj kvalitet.

08.03.2018 Friluftsliv med fokus på teambuildingsaktiviteter og øvelser. (Tilmeldingsfrist 1. marts)
08.03.2018 Aqua Corestability og leg (Tilmeld. frist 25. feb.)
12.03.2018 IFS Instruktøruddannelse - Trin 1 - Marts 2018 (Tilm. frist 1. marts)
20.03.2018 Inspirationskursus til Stolegymnastik - Marts - Odense (Tilmeldingsfrist 12. marts)
21.03.2018 Aktiv i naturen - aktiviteter for alle (Tilmeldingsfrist 15. marts)
13.04.2018 Padel tennis - Ny sport i Danmark (Tilmeldingsfrist 1. april)
14.04.2018 Stol på Idræt 2 - Brøndby (Tilmeldingsfrist 1. april)
19.04.2018 Naturens stille ro - udelivets egenværdi (Tilmeldingsfrist 12. april)
04.05.2018 Stavgang Kursus 2 - Brøndby (Tilmeldingsfrist 14. april)
29.08.2018 SeniorCamp 2018 (Tilmeldingsfrist 30. maj)
23.02.2018 DAI Idrætsforum 2018
24.02.2018 Futsal Pokalfinalen 2018 afvikles i Smørum
05.03.2018 Årsmøde Krolf 2018 - Ø. Højst Kro
08.03.2018 Friluftsliv med fokus på teambuildingsaktiviteter og øvelser. (Tilmeldingsfrist 1. marts)
08.03.2018 Aqua Corestability og leg (Tilmeld. frist 25. feb.)
09.03.2018 Senioridræt - opfølgning på kurset din ryg er din fremtid
Navn:
E-mail: