Find din region   Kontakt  
Viser nyheder fra : Fodbold
Gå-fodbold tur til Frankrig
Offentliggjort: 01.10.2018

Fra fodboldgruppen sendes en stor tak til DAI for at være udvalgt til fodboldoplevelsen i Frankrig.

Det blev trods flyforsinkelser og andre bump på vejen en succes. Værterne hos det franske forbund FSGT var i særklasse. Vi havde 3 konsulenter med eller omkring os i dagene i Marseille og de sørgede for, at vi til alle tider befandt os godt.

 

Grundet tidspres og vores forsinkelser var vi konstant bagefter.

Startede med frokost på restaurant nær idrætsanlægget (30. min. efter stod vi omklædte i rødt/hvidt og klar til kamp).

Der blev holdt en mindre reception for os efter spillet, aftentur til det indre havneområde i Marseille med spisning på en aldeles attraktiv restaurant, guidede bytur den følgende dag til bykernen, havnepromenade, strande og frokost på den mest intime og fantastisk beliggende restaurant i et lille fiskerleje i Marseille. Transfer fra og til lufthavnen var ligeledes med i værternes program. Vi var indlogeret på hotel i gåafstand ca. 10 min. fra idrætsområdet, hvor sportsfestivalen blev afviklet. Arrangementet var i øvrigt en tilbagevendende sportsfestival for primært børn/unge og forældre, hvor der foregik min. 14 forskelligartede aktiviteter fra sjipning, rulleskøjter, basketball, boksning til skak.

 

Så var der selve fodboldoplevelsen – det var faktisk hårdt.

5 på hvert hold uden fast målmand. Banestørrelse 25x20 m. - kun pasnings- og zonespil, små lave mål, ingen kropskontakt og spilletid 2 x 12 min. Vi spillede som det eneste hold med et mikset hold (M/K). I 31 graders varme blev kampene afviklet. Vi spillede 2 turneringskampe og efterfølgende 2 opvisningskampe, hvor holdene blev miksede (medspillere/modspillere/M/K). I den sidste kamp spillede hvert hold med en ekstra spiller – 8 årige pavestolte drengespillere.

Vi tabte de første 2 turneringskampe henholdsvis 7-4 og 6-3, så helt galt gik det jo ikke.

Stor indendørs fodboldturnering for videregående uddannelser
Offentliggjort: 06.02.2018

Stor indendørs fodboldturnering for videregående uddannelser

Dansk Arbejder Idrætsforbund har i samarbejde med foreninger på videregående uddannelser arbejdet med at udvikle en indendørs fodboldturnering på tværs af uddannelsessteder. Målet for fodboldturneringen er klar. Vi vil skabe en social, men samtidig prestigefyldt landsdækkende fodboldturnering for videregående uddannelser, hvor der spilles på tværs af uddannelsessteder, byer og regioner. Turneringen skal løftes i samarbejde med foreninger på uddannelsessteder, kommuner og potentielle samarbejdspartnere.

Kort om spillet:
Der spilles indendørs fodbold 5 mod 5 uden bander med en futsal bold, hvor hvert hold må have op til tre udskiftere.

Turneringskonceptet:
Internt stævne à Byfinale à Regionsfinale à National finale

Alle uddannelsesinstitutioner spiller en intern turnering på deres studie, hvor de skal finde de bedste tre hold, som går videre til en Byfinale. Til Byfinalen møder de bedste hold fra andre studier hinanden, hvor de bedste tre hold igen går videre til en Regionsfinale, hvor der spilles mod de bedste hold fra øvrige byer. Til sidst er der den store Nationale finale, hvor de bedste tre hold fra alle regioner møder hinanden, og Danmarks bedste indendørs fodboldhold for videregående uddannelser skal kåres.

I 2018 tester vi konceptet af i hhv. Odense og Kolding, hvor vi samarbejder med i alt 7 foreninger på videregående uddannelser. Der spilles derfor kun interne stævner og Byfinaler denne sæson (se datoer nedenfor), men ambitionen er at udbrede konceptet løbende de kommende år.   

Nedenstående er de planlagte spilledage, hvor man kan komme ud og opleve stævnerne:

 • D. 23.2
  Sydbank Arena Kolding kl. 15.30-19.30, Internt stævne for SDU Kolding
 • D. 2.3          
  Odense Idrætshaller kl. 14-19.30, internt stævne for EAL i den ene hal og UCL
  i  den anden hal
 • D. 9.3          
  Hallen ovenpå Vidensbyen SDU + Uni Hal 1, Odense kl. 15-20. internt stævne for SDU
 • D. 23.3        
  Hallen ovenpå Vidensbyen SDU,  Odense kl. 15-20. Finale stævne Odense
 • D. 6.4          
  Sydbank Arena Kolding kl. 15-20. Finale Kolding

 

Skal jeres uddannelse være med næste år, har du spørgsmål eller ønsker at høre mere, så kontakt endelig Andreas Thiesson, Idrætskonsulent DAI.

Venlige boldhilsner
Andreas Thiesson
Idrætskonsulent DAI
28706434
andreas@dai-sport.dk

Københavns mest rutinerede fodboldspillere har fået deres egen turnering
Offentliggjort: 10.04.2017

En helt ny turnering kun for fodboldspillere fra 55 år og op har netop set dagens lys i Valby. Det er blevet lidt hårdere at være med, men tonen er den samme som i ungdomsårene.

”Kig nu på snørebåndene Allan”, råbes der i kor fra sidelinjen, da bolden bliver høvlet lidt vel rigeligt over mål på Bane 42 på Valby Idrætspark. Og det med at kigge på snørebåndene kan smutte for selv den mest rutinerede spiller. Vi er nemlig i gang med første runde af den helt nye supermasterfodboldturnering i Dansk Arbejder Idrætsforbund, hvor alle 55+ år er velkomne.

”Det er sindssygt hårdt, men jeg er super glad for, at rækken er kommet. Jeg har spillet på holdet siden 1980 - grundstammen er fra den tid, så vi ved lige præcis, hvad de forskellige kan og især ikke kan”, fortæller Allan Holmes på 63 år fra klubben Fox United, som får luft på sidelinjen.

Turneringen består i år af seks hold, som spiller mod hinanden tre gange. Alle kampene i hver runde spilles samtidigt på baner ved siden af hinanden, fordi det sociale aspekt også er en meget vigtig del af den nye turnering.

”Vi vil skabe et socialt samvær blandt gamle og nye spillere. Der er mange i vores alder, som har brug for et forpligtende fællesskab for at komme ud af døren, når det fx er koldt som i dag. I dag er der fælles aftensmad, hvor 65 spillere har meldt sig til, det synes jeg er flot, vi gør det samme på turneringens sidste dag”, siger formanden for DAI’s fodboldafdeling Jan Ludvigsen.

Også ude i de enkelte foreninger bliver det sociale vægtet højt.

”Vi har en meget hyggelig klub, hvor det sociale betyder meget, og vi holder fester. Vi kunne måske holde nogle flere fester, men konerne er ikke sådan...” siger Jens Nielsen fra Trianglen Boldklub.

Flere af spillerne har spillet mod hinanden mange gange igennem årene, eller som en af dem udtrykker det: ”Vi har spillet mod hinanden siden Tysken forlod landet”. I foreningen De Udsøgte Superveteraners Klub, også kaldet DUSK, har de før sæsonen sat sig nogle klare mål.

”Vores mål er at blive i rækken og ikke rykke ned. Og næste år spiller vi for at komme ud i Europa,” siger Michael Andersen på 59 år med et grin, velvidende ingen af de to scenarier er mulige.

Og de mere eller mindre kløgtige kommentarer vælter frem både under kampene og især efter, da status skal gøres op i omklædningsrummet.

”Når man spiller fodbold, så er man 12 år fra øjenbrynene og opefter, desværre ikke nedefter”, forklarer Michael Olesen fra Fox United om tonen.

Målet er, at det på lidt længere sigt skal være 12 hold med i turneringen, som er en del af DAI’s fællesskab med ca. 12.000 andre fodboldspillere.

27.01.2019 Bowling - stævne 5
04.02.2019 Krolfudvalgsmøde
04.02.2019 Møde - senioridrætten
05.02.2019 Møde i forbundsledelsen
15.02.2019 Krolf Årsmøde 2019
17.02.2019 Bowling - stævne 6
12.03.2019 Instruktøruddannelse i tilpassede hold- og boldspil (Tilm. frist - 15. feb.)
Navn:
E-mail: