Find din region   Kontakt  
Viser nyhed:
Idrættens gode samvittighed fylder 90 år  
Offentliggjort: 16.05.2019

Søndag d. 19. maj runder Dansk Arbejder Idrætsforbund et skarpt hjørne, når forbundet fylder 90 år. DAI er anerkendt for at tage hånd om de mennesker, som ikke normalt finder ned i idrætsforeninger af sig selv – især seniorer og psykisk sårbare.

D. 4. maj vandt Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI) prisen som Årets Specialforbund i Danmarks Idrætsforbund (DIF). Her blev forbundet hædret for at tage et samfundsmæssigt ansvar, og skabe idrætstilbud til dem, der ikke finder ned i idrætsforeningerne af sig selv. Og det er netop den identitet, som DAI har fået i 2019, hvor det er 90 år siden, at forbundet blev stiftet.

”Det er noget helt særligt at blive 90 år. DAI er et forbund med en lang tradition for at fokusere på fællesskabet mere end konkurrencen.  At vi er sammen om noget, hvor vi alle er lige,” siger forbundsformand i DAI, Peer Huniche.

Så sent som i 2008 var forbundet på nippet til at blive ”overflødige” i DIF, da en sammenlægning med DGI var på tegnebrættet. Men meget er sket i løbet af de 11 år, og i dag er der kommet stor politisk fokus på idrættens samfundsansvar, hvor DAI er et af foregangsforbundene, der laver tilbud til de mennesker, som ikke kan finde en plads i de andre idrætsorganisationer. Eksempelvis idrætscertificerer DAI både plejecentre og bosteder, så alle danskere kan få glæde af foreningsidrætten.

”Vi er det måske mest rummelige specialforbund – eller idrættens gode samvittighed, som vi er blevet kaldt. Vi er lige pludselig blevet ”in”, fordi vi arbejder med et område, som er blevet vigtigt – nemlig samfundsansvaret i idrætten. Normalt er der mest fokus på medaljer i dansk idræt, men nu begynder det også at gå op for folk, hvilken forskel idræt kan gøre, for dem der normalt står uden for vores fællesskaber”, siger Peer Huniche.

I løbet af 2019 afholdes der en række jubilæumsstævner i forbundets fem regioner, og alle de frivillige bliver fejret til et stort idrætsforum i efteråret. Forbundet blev stiftet i 1929, som et modsvar til Danmarks Idrætsforbund, som dengang blev vurderet til at være for borgerlige, og det nye DAI fik bl.a. anerkendende ord med på vejen fra daværende statsminister Th. Stauning. Men forbundet har rykket sig siden.

”Vi er fuldstændig afpolitiseret i dag, idrætten er det afgørende. Jeg tror jeg kan sige, at vi har medlemmer og frivillige fra alle politiske partier i Danmark,” siger Peer Huniche.

I dag er DAI et af de største specialforbund under Danmarks Idrætsforbund med 737 foreninger, som har over 120.000 medlemmer. Det er et såkaldt tværidrætsligt forbund og rummer alle de idrætsgrene, som medlemmerne gerne vil dyrke. Fra stavgang til futsal, og fra krolf til karate.

  
19.08.2019 Regionsmesterskab Krolf Individuel
28.08.2019 Seniorcamp 2019
28.08.2019 Årsmøde Dart
29.08.2019 CSIT ExCom
30.08.2019 Puljevinderfinalen Holdturnering
06.09.2019 DAI Beach Party 60+
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: