Find din region   Kontakt  
Viser nyhed:
19.000 kr. fra DIF’s foreningspulje får ny sport til at blomstre i DAI  
Offentliggjort: 12.03.2019

På kort tid er DAI Kurling blevet populært i Region Sjælland, hvor der allerede er planer om en decideret turnering i efteråret. Sporten har især tiltrukket krolfforeninger, der mangler sociale vinteraktiviteter.

Der var helt fyldt op, da gymnastiksal i Havrebjerg d. 4. marts lagde gulv til det første introduktionsstævne i DAI Kurling i Region Sjælland. Alle pladser var revet væk, og 32 spillere fra hele regionen var travlt optaget af, at placere deres sten bedst muligt på banen.

Årsagen til medvinden for den forholdsvis nye sport er såmænd, at Ringsted Seniorkrolf ikke kunne få lov at spille krolf. I hvert fald om vinteren, hvor deres baner blev lukket.

”Vi vil gerne have vores medlemmer beskæftiget hele året rundt, så vi ledte efter noget nyt. Så lånte vi et spil kurling til vores generalforsamling, og for at sige det ligeud, var vores medlemmer ellevilde, og der var rigtig stor begejstring”, siger Erly Pedersen, som er bestyrelsesmedlem i Ringsted Seniorkrolf.

Sporten minder meget om den curling, vi kender fra isen, hvor deltagerne på to hold kæmper om at lægge deres sten tættest på midten af målskiven (huset). Men i stedet for is, spilles den på almindeligt gulv, med sten med små hjul på. DAI Kurling henter inspiration fra England, men Dansk Arbejder Idrætsforbund har tilpasset spillet med et nyt regelsæt.

Fik støtte fra DIF’s foreningspulje

”Danmarks Idrætsforbund har oprettet Foreningspuljen, hvor vi kunne søge penge til at anskaffe materialer. Der fik vi 19.000 kroner, som vi kunne bruge til bl.a. at købe kurling-materialer hjem fra England”, siger Erly Pedersen.

Til at starte med, havde 25 ud af foreningens 55 medlemmer givet udtryk for, at de gerne vil spille i vintersæsonen, men da de gik i gang, var der pludselig 46 spillere klar.

”Vi tør næsten ikke markedsføre det, fordi vi har ikke plads til så mange flere spillere i foreningen”, siger Erly Pedersen med et smil. Han er også sikker på, hvorfor idrætten er blevet så populær.

”I det hele taget er det en sport, hvor der følger godt humør med. De går glade derfra, det er simpelthen en fornøjelse at være en del af. Det er ikke svært, vi har medlemmer med nye hofter og nye knæ – man kan også skubbe stenen afsted med lidt hjælpemidler, hvis man ikke kan aflevere den langs gulvet,” siger han.

Allerede i april afholdes endnu et overtegnet introduktionsstævne i Havrebjerg og næste skridt er en decideret turnering i Region Sjælland til efteråret, med hold fra forskellige foreninger.

”Jeg kan godt forestille mig, at en del foreninger her i regionen vil være med i sådan en turnering. Der er konkurrencemomentet, men det er også meget socialt. Det er ligesom, når man er ude til krolfturnering, så møder man nogle fra de foreninger, og det er jo hyggeligt”, fortæller Kim Sørensen, der sidder i bestyrelsen i DAI Region Sjælland.

Kontakt din lokale idrætskonsulent, hvis I vil vide mere om DAI Kurling og hvordan I kommer i gang.

Se konsulenterne her

Og se mere om DIF og DGI's foreningspulje her
  
24.07.2019 Skalborg Open 2019
27.07.2019 DAI Tennis - Udendørs holdturnering
07.08.2019 Østerild Open 2019
15.08.2019 Døstrup Open 2019
16.08.2019 Hallund Open
17.08.2019 Regionsmesterskab
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: