Find din region   Kontakt  
Viser nyhed:
Idræt for Sindet er indstillet til Kulturministerens Idrætspris 2017  
Offentliggjort: 27.11.2017

Dansk Arbejder Idrætsforbund er med initiativet Idræt for Sindet indstillet til den fornemme Kulturministerens Idrætspris. Prisen uddeleles d. 11. december og Idræt for Sindet ligger i konkurrence med 11 andre indstillede, bl.a. Kvindelandsholdet i fodbold.

Gode nyheder for Idræt for Sindet, der siden 1996 har skabt idrætstilbud for og med psykisk sårbare fra hele landet. Kulturministeriet har netop offentliggjort, at initiativet er indstillet til Kulturministerens Idrætspris af Danmarks Idrætsforbund. De skriver sådan.

”Der skal være plads til alle i dansk idræt. Idræt for Sindet er Dansk Arbejder Idrætsforbunds (DAI) samlende koncept for at få psykisk sårbare danskere til at være fysisk aktive. Det er der mange fordele i – både for den enkelte psykisk sårbare og for samfundet. Idrætten har stor betydning for psykisk sårbare, der nyder gavn af de styrker og muligheder, som foreningsidrætten rummer. Idræt for Sindet løfter således en fornem opgave, der ikke bare styrker ligheden i idrætten – men også ligheden i sundheden”.

DAI’s nye forbundsformand er tilfreds med indstillingen.

”Jeg blev super glad, og jeg synes, at det er modigt, når det ofte er eliteudøvere, som fremhæves og sjældent de sårbare, som let bliver overset. Jeg er spændt på, om modet fortsætter inde i Kulturministeriet, om ministeren tør pege på os derinde. Men uanset om vi vinder eller ej, giver det en masse energi til alle dem, som gør et stort stykke arbejde omkring Idræt for Sindet,” siger forbundsformand i DAI Per Huniche.

Der er hård konkurrence om prisen, som i alt 12 forskellige kandidater er indstillet til, med bl.a. Kvindelandsholdet i fodbold, Victor Axelsen og professor Jens Bangsbo som andre mulige vindere. Vinderen offentliggøres d. 11. december til en reception i Kulturministeriet, hvor DAI også vil være repræsenteret.

”Det er et skulderklap til os som et rummeligt forbund. Prisen ville betyde enormt meget, fordi den vil give os omtale og sandsynligvis få gang i endnu flere kommuner og foreninger for psykisk sårbare,” siger Peer Huniche.

Se mere om årets uddeling her: https://kum.dk/nyheder-og-presse/pressemeddelelser/nyheder/hvem-vinder-kulturministerens-idraetspris-2017/1/1/

  
24.11.2018 Senioridræt - 3 trin rabat om fødder
25.11.2018 Tur til Playitas
25.11.2018 Bowling - stævne 3
26.11.2018 Førstehjælpskursus for frivillige idrætsinstruktører (Frist 20. nov. )
27.11.2018 Møde i forbundsledelsen
03.12.2018 Fodboldmøde - region Hovedstaden
26.11.2018 Førstehjælpskursus for frivillige idrætsinstruktører (Frist 20. nov. )
15.01.2019 Fysisk Aktivitetskonsulent uddannelse Januar 2019 (Tilm. frist 1. december)
Navn:
E-mail: