Find din region   Kontakt  
Viser nyhed:
Sjællands første senioridrætscenter åbner  
Offentliggjort: 17.09.2015


Der kommer flere og flere ældre i Danmark i de kommende år, og det er med til at sætte sundhedsudgifterne under pres. Men nye senioridrætscentre skal sørge for, at flere danskere får en sundere og sjovere alderdom.

Fredag d. 18. september slår Profilplejecentret Hørgården på Amager dørene op til Sjællands første og landets andet senioridrætscenter. Personale på plejecentret er blevet uddannet til at varetage træning i forskellige senioridrætsaktiviteter, og der er dannet en idrætsforening baseret på frivillige kræfter. 

”Sport og leg skaber endnu mere liv på plejecenteret, fordi det er sjovt at være sammen og røre sig. Jeg tror, at et senioridrætscenter kan inspirere til nye aktiviteter. Og så glæder jeg mig over, at plejecenteret Hørgården inviterer naboerne indenfor til at være en del af aktiviteterne,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF).

Bag det nye initiativ står Danmarks Idrætsforbund og Dansk Arbejder Idrætsforbund, der har stor erfaring inden for senioridrætsområdet.

“Det her er et godt eksempel på, hvordan foreningsidrætten og det offentlige kan samarbejde om at løfte en samfundsopgave. Fysisk bevægelse er godt for både krop og sind, og det gælder såvel for unge som ældre. Jeg er sikker på, at vore ældre medborgere ved Plejecentret Hørgården vil få stor glæde og gavn af dette initiativ,” siger formand for Danmarks Idrætsforbund Niels Nygaard.

Store besparelser og øget livskvalitet

Der er god økonomisk fornuft i at prioritere fysisk aktivitet blandt ældre, fordi en såkaldt ”sund aldring”, hvor man holder sig i form, og hvor en øget levealder ikke bliver modsvaret af mere sygdom, kan spare samfundet for 12,5 milliarder årligt i 2050. Det viser en rapport fra Det Økonomiske Råd.

På Profilplejecenter Hørgården udbyder de et hav af aktiviteter, herunder krolf, bordtennis, stole-motion og mini-hockey, som alt sammen varetages af kvalificerede instruktører. Plejecentret har 100 beboere primært i alderen 65 til 100 år, og så er der også en del fra lokalområdet, som kommer og benytter det tilknyttede aktivitetscenter.

”Vores beboere får en større livskvalitet. Når man leger, så glemmer man det, man ikke kan. Vi har beboere med rullatorer, som pludselig gør ting, de ikke troede de kunne. Derudover betyder det, at vi nu samarbejder med de lokale idrætsforeninger om, hvordan vi kan hjælpe hinanden.”, siger Marianne Pedersen, som er Teamchef på Plejecentret Hørgården.

30 centre på vej

De næste senioridrætscentre er allerede på vej i Aarhus, og målet for DAI og DIF er, at der skal være mindst 30 centre i Danmark inden 2018.

”Hvis vi kan flytte kulturen og styrkerne fra den danske foreningsidræt ind på plejecentrene, så når vi nogle af dem, som kan have allermest glæde af fællesskab, frivillighed og fysisk aktivitet. Vi kan allerede mærke en stor efterspørgsel forskellige steder i landet, så vi er sikre på, at det bliver en succes”, siger Jan Ludvigsen som er forbundsformand i DAI.

For at blive certificeret senioridrætscenter kræver det blandt andet, at plejecentret har tre ugentlige aktiviteter med kvalificerede instruktører, og at idrætten er bundet op på en frivillig idrætsforening.

  
19.08.2019 Regionsmesterskab Krolf Individuel
28.08.2019 Seniorcamp 2019
28.08.2019 Årsmøde Dart
29.08.2019 CSIT ExCom
30.08.2019 Puljevinderfinalen Holdturnering
06.09.2019 DAI Beach Party 60+
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: