Find din region   Kontakt  
<
IFS - Velkommen til Idræt for Sindet
05.09.2018Velkommen til Idræt for Sindet

Her på siden kan du se, hvad der sker lige nu i vores kalender og under uddannelser, og så kan du selvfølgelig se seneste nyt om Idræt for Sindet, ligesom vi findes på Facebook lige her og har et nyhedsbrev her.

Der findes Idræt for Sindet-foreninger i 35 danske kommuner, og dem kan du finde kontakt på her.  Idrætsforeningerne er målrettet mennesker med psykiske vanskeligheder, som fx depression, angst eller skizofreni, og der er også dem, som udgør den frivillige bestyrelse og varetager instruktørrollerne i de forskellige idrætter, som foreningerne tilbyder. Hvis foreningerne skal være velfungerende kræver det dog næsten altid, at der er tilknyttet en kommunalt ansat idrætskoordinator eller idrætsmedarbejder, som støtter foreningen. Borgerne får altså mulighed for at tage ansvar og træffe selvstændige beslutninger, og erfaringen viser, at det øger engagementet og tilslutningen til foreningerne, at medlemmerne føler dette ejerskab. Men samtidigt skal foreningsarbejdet også ses som en uddannelse i at tage ansvar, at omgås andre, at udvise empati og at vise lederskab. Foreningslivet støtter altså medlemmerne i at mestre deres eget liv og hjælper dem med at komme sig.

Vi har samlet den dokumentationen her, som er i krydsfeltet mellem idræt og psykiske vanskeligheder til dig. Og der er i øvrigt ikke kun os, som synes Idræt for Sindet er en god idé. Se hvad vores to ambassadører Rikke Rønholt og Jens Veggerby siger her.

Vil din kommune gerne i gang med en idrætsforening

Det er heldigvis meget nemt at komme i gang, I skal bare kontakte en af vores to idrætskonsulenter, som I finder nederst på siden. Her kan I læse nogle af de gode argumenter, der er for at starte en idrætsforening, og I modellen her kan I se, hvorfor vi ser foreningen som en udviklingsplatform, hvor den enkelte borger både kan få en bedre livskvalitet, men mindst ligeså vigtigt få en bedre sundhed, recovery og nye netværk. Som forening bliver I også medlem af Dansk Arbejder Idrætsforbund, som er et af Danmarks største specialforbund inden for idræt, og får mulighed for alle de fordele i form af forsikring, turneringer og sparring med dygtige idrætskonsulenter.

Hvert år har vi et hav af gode aktiviteter og uddannelser, målretter foreninger, kommuner og regioner. Dem kan du læse mere om i menuen ”Idræt for Sindet” her på hjemmesiden – og så kan du også se idrætsfestivalens  egen hjemmeside lige her.

Kontakt vores idrætskonsulent

Lisbeth Crafack 
Mobil: 20 45 91 69 
E-mail: lisbeth@dai-sport.dk 

    
  
19.08.2019 Regionsmesterskab Krolf Individuel
28.08.2019 Seniorcamp 2019
28.08.2019 Årsmøde Dart
29.08.2019 CSIT ExCom
30.08.2019 Puljevinderfinalen Holdturnering
06.09.2019 DAI Beach Party 60+
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: