Find din region   Kontakt  
<
IFS - Ambassadører
08.07.2015

Idræt for Sindet har tilknyttet to ambassadører, som brænder for idrætten og ved hvilken forskel løbet kan gøre, hvis man psykiske vanskeligheder. De kan jævnligt ses til de større IFS-arrangementer rundt om i landet.

Ambassadør Rikke Rønholt

Rikke Rønholt er Danmarks måske bedste kvindelige mellemdistanceløber gennem tiderne. Hun har på 12 år hentet 18 danmarksmesterskaber på 800m og 400m og har deltaget i en række VM- og EM-slutrunder. Siden har hun arbejdet som konsulent og tv-vært, og har skrevet bogen ”Bliv løber for livet”. I dag er Rikke Rønholt selvstændig og holder foredrag om energi, engagement og træning, men det betyder ikke, at løbeskoene er stillet på hylden - du kan stadig løbe ind i hende langs søerne og i Fælledparken i København.

Hvorfor er du ambassadør for Idræt For Sindet?

Jeg tror på at idræt kan være med til at øge de fleste menneskers livskvalitet markant. Men det er ikke lige let for alle at kaste sig ud i idrætsaktiviteter. Som ambassadør vil jeg gerne være med til at åbne idrættens verden op for mennesker som kæmper med deres sind. 

Hvad kan du bidrage med?

Jeg tror jeg kan være med til at skabe et øget fokus på glæden ved idræt og nedbryde barrierer og fordomme som holder folk fra at begynde at dyrke idræt og som måske også gør foreningerne tilbageholdende i forhold til at byde IFS's målgruppe velkommen. 

Har du nogen erfaringer fra dig selv eller i din omgangskreds på, hvilken forskel idræt kan gøre for sindet?

Jeg har aldrig været så stolt som da en pige med anoreksi og aspergers skrev til mig og fortalte at min bog dels havde givet hende et anderledes og mere sundt kropsideal men også at hun ved at bruge et løbebånd havde fundet en tryg måde at dyrke sport fordi hun normalt blev overvældet af indtryk, hvis hun løb udendørs. Det var så fint et eksempel på, at vi alle kan få rigtig meget ud af at træne, men vi må finde vores egen vej ind i det og ikke give op hvis de første forsøg ikke fungerer. Det gælder om at respektere sine egne evner og grænser og ikke sammenligne sig så meget med andre. Det gælder for os alle sammen. 

Hvad er det idrætsforeninger kan?

Idrætsforeninger kan bringe et stærkt socialt element ind i træningen. Man lærer folk at kende på en helt anden måde når man er fysiske sammen. Og der er plads til folk med helt forskellig baggrund, alder og forudsætninger. Ofte er det ikke så meget selve træningen, der får en ud af døren og hen i hallen eller på stadion. Det er fordi man ved der er nogen der venter og mangler dig hvis du ikke dukker op. 

 

Ambassadør Jens Veggerby

Jens Veggerby var en af Danmarks bedste baneryttere, og kørte hele 125 seks-dages-løb, hvoraf han vandt de 13. Han vandt guld ved VM i disciplinen motorpace i 1993 og har gennemført Giro d'Italia fem gange og Tour de France to gange og alle forårsklassikerne. I dag ejer han firmaet Veggerby Sport og Kultur, som blandt andet arrangerer cykelløb og fungerer som agent og managementbureau for professionelle sportsfolk. Jens Veggerby cykler stadig hver eneste dag, og vil fremover kunne opleves til forskellige IFS-arrangementer på den tohjulede.

Hvorfor er du ambassadør for Idræt For Sindet? 

Da jeg har lavet et par projekter med unge som havde en svær start på livet, hvor vi har brugt cyklingen til at køre fra de mørke huller, og har fortalt om disse projekter i forskellige sammenhæng, om hvor godt de virker på de unge, blev jeg spurgt om jeg ville være ambassadør for "idræt for sindet”  Det vil jeg rigtig gerne, fordi jeg ved at motion på alle måder giver den enkelte et bedre liv, og kan jeg blot ved min erfaring som cykelrytter give en masse andre mennesker et håb og et bedre liv, så er det fantastisk, så det vil jeg rigtig gerne det her ;-)

Hvad kan du bidrage med? 

Jeg kan forhåbenligt bidrage med egne erfaringer, godt og positivt humør, samt stor forståelse.

Har du nogen erfaringer fra dig selv eller i din omgangskreds på, hvilken forskel idræt kan gøre for sindet? 

Da jeg i 2008 / 2009 røg ind i en ufrivillig sort periode (en af de værste, som jeg har oplevet) og var på den helt store rutsjetur begyndte jeg efter en del års pause igen at cykle, og mærkede hurtigt, hvor meget cyklingen hjalp på mit humør, på min vejrtrækning, ja på det hele. Jeg cyklede mig ud af det sorte hul, stille og roligt, og fik mere og mere overskud, ja, jeg fandt mit gamle jeg igen ;-) cyklingen var min medicin.

Hvad er det idrætsforeninger kan? 

Idrætsforeninger kan gi dig fællesskab, netværk, sunde kammerater med samme passion som dig selv. Du har nogen at lave aftaler med, mødes med, træne med. Positiv spiral ;-)

    
  
17.09.2019 Møde forbundsledelsen og personale
19.09.2019 Møde - Regionsledelsen
24.09.2019 Krolf Komsammen for klubber i Brønderslev Kommune
28.09.2019 DM Krolf 2019
28.09.2019 DM Krolf 2019
04.10.2019 DIF Budgetmøde
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: