Find din region   Kontakt  
<
IFS - en udviklingsmodel
15.02.2017

Konstant mulighed for udvikling

IFS-foreningerne tilbyder meget mere end idræt, idet vi ser IFS-idrætsforeningerne som en udviklingsplatform for den enkelte borger, som måtte have et ønske om at fortsætte en personlig udvikling og/eller en recoveryproces.

Men fysisk aktivitet og idræts sker selvfølgelig mange andre steder end lige i IFS-foreningerne og nedenstående IFS-udviklingsmodel illustrerer vores tilgang til det udviklingspotentiale, vi ser, der ligger i at dyrke idræt - både for den enkelt borger (personligt) og i forhold til de arenaer (organisatorisk), hvor idrætten foregår. Under modellen kan du se en uddybning af de enkelte trin.1. EN-TIL-EN MOTION
For overhovedet at komme i gang med fysisk aktivitet kan borgerne have brug for støtte til struktureret en-til-en motion. Det kræver, at der findes motiveret personale i fx botilbud eller væresteder, som kan og får mulighed for at hjælpe den enkelte borger med at komme i gang.

2. IFS-FORENING
Mennesker med psykiske vanskeligheder har brug for at møde idrætskulturen i trygge rammer, og det er netop den mulighed, som IFS-idrætsforeninger giver. Her er den enkelte selv med til at sætte rammerne for foreningen, møder ligestillede og vil altid have mulighed for at trække på en professionel idrætskoordinator eller -medarbejder. Her får borgeren et socialt netværk og derigennem social kapital, og kommer til at tænke på sig selv som fx ”badmintonspiller” eller ”løber” i stedet for ”psykisk syg”.

3. PARTNERSKAB
IFS-idrætsforeningen kan indgå partnerskabsaftaler med ordinære idrætsforeninger, så IFS-idrætsforeningen og dens medlemmer forlader ”reservatet”. Partnerskabsaftaler kan eksempelvis bestå i at låne fysiske rammer og instruktører fra ordinære foreninger eller at deltage i kampe og stævner med ordinære hold. Den afstigmatiserende udligning sker, når medlemmerne i de ordinære idrætsforeninger oplever, at mennesker med psykiske vanskeligheder også kan være almindelige idrætsudøvere og deltager ligestillet i idrætsaktiviteter.

4. ORDINÆR FORENING
På sigt kan en del medlemmer fra IFS-idrætsforeninger inkluderes i det ordinære foreningsliv og indgå i de sociale netværk, på lige fod med øvrige medlemmer og på den måde blive inkluderet i det almene samfund. Det kan tage lang tid at nå hertil for den enkelte, og nogle når det aldrig, men hvis det lykkes, så er gevinsten stor.

Du kan hente modellen i høj opløsning her.
    
  
19.08.2019 Regionsmesterskab Krolf Individuel
28.08.2019 Seniorcamp 2019
28.08.2019 Årsmøde Dart
29.08.2019 CSIT ExCom
30.08.2019 Puljevinderfinalen Holdturnering
06.09.2019 DAI Beach Party 60+
Ingen aktuelle kurser.
Navn:
E-mail: